Er du i tvivl om hvilken type hosting, du skal vælge, når du skal starte din hjemmeside eller webshop? Der findes flere gode alternativer, som har hver deres styrker og svagheder. Her får du en lille guide til, hvad du kan holde øje med, så du træffer det rigtige valg.
Det er en stor hovedpine for mange nye hjemmesideejere, hvilken webhosting de skal vælge til deres side. Hvilken løsning passer bedst til mine servere? Hvor får jeg mest for pengene? Hvordan får jeg den bedste sikkerhed? Det er nogle af de spørgsmål, mange hjemmesideejere stiller sig selv.
Du kan læse meget mere om webhosting og servere ved at besøge denne side.
Når du skal beslutte, hvilken type hosting du vil have, skal du være opmærksom på en række områder:
- Hastigheden på hjemmesiden. Hvor hurtigt arbejder siden, når du er i gang? Hvor mange besøgende kan den holde til ad gangen?
- Der er få ting, som kan gøre livet mere surt for en hjemmesideejer, hvis siden går ned igen og igen. Det forringer både arbejdet for ejeren selv, og det kan skræmme kunder væk, som ikke kommer igen.
- Det er meget forskelligt, hvor stor sikkerhed en virksomhed har brug for. Arbejder du med følsomme data, er det sikkert en meget stor prioritering for dig, at sikkerheden er 100 procent i orden. Er det ikke tilfældet, vil du måske fokusere på andre ting.
Shared hosting
Denne løsning er den mest velkendte, særligt for mindre virksomheder. Det er IT-virksomheder, som udbyder denne form for hosting, og der er faktisk tale om, som navnet indikerer, at man deler ressourcerne med andre hjemmesider. Det er dog langt fra alle, som bruger hele deres kapacitet, og det er derfor sjældent et problem i forhold til pladsen.
Det kan dog blive en udfordring, hvis alle kunder bruger alle deres muligheder. I realiteten kan din hjemmeside blive langsommere af shared hosting, fordi andre tager noget af din hastighed. Det er dog i de fleste tilfælde ikke et problem.
Fordelen ved shared hosting er, at prisen typisk er på et lavere niveau end ved dedikeret hosting. Det kan derfor være rigtig anvendeligt for mindre virksomheder, som ikke arbejder med så store budgetter og gerne vil holde udgifterne nede. Det er også en god løsning for nye iværksættervirksomheder, som stadig er i opstartsfasen af deres forretning.
Dedikeret hosting
Den lidt mere komplekse løsning er dedikeret hosting. Det kan være et klogt valg, hvis din virksomhed er afhængig af konstant høj hastighed og mange ressourcer på siden. Dedikeret hosting giver flere muligheder for tilpasning efter dine behov, da du ikke deler hastigheden med nogen. Du kan fx skrue op og ned i bestemte tidsrum, hvis du ved, at der kommer en periode med mange besøgende på siden.
Tag stilling
Uanset hvilken type virksomhed du har, så er hosting noget, du bør tage stilling til. Vælger man en uholdbar løsning, kan det give store online-problemer, som vil være fatale, hvis din forretning primært lever af hjemmesiden. Tænk dig derfor godt om, før du beslutter, om du skal bruge shared eller dedikeret hosting.